Sacramento State Del Norte Hall Renovation

  •  Click for Full Screen
    Sacramento State Del Norte Hall Renovation project via Dreyfuss+Blackford
Client
California State University, Sacramento
Location
Sacramento, California
Completion
2010

The conversion of the former Hornet Bookstore into classroom and administrative office facilities was the goal of this project. The 1965 precast concrete building was significantly expanded in the 1980s with a lightweight, steel-frame addition. All existing systems and materials were carefully examined to determine the most optimum renovation approach. Seismic, energy and sustainable design were all key aspects. The first floor was renovated for use as a large lecture hall and a series of collaborative classrooms. The second floor was converted to classrooms for the College of Continuing Education. The third floor provides administrative office for the campus Human Resources division. Working with a complex existing building and a strictly limited budget, we succeeded in creating a highly functional new classroom facility that is an economical asset for the campus.