Sutter’s Fort Trade Store, Ticket Kiosk and Masonry Repair

  •  Click for Full Screen
    Sutter’s Fort Trade Store, Ticket Kiosk and Masonry Repair project via Dreyfuss+Blackford
  •  Click for Full Screen
    Sutter’s Fort Trade Store, Ticket Kiosk and Masonry Repair project via Dreyfuss+Blackford
  •  Click for Full Screen
    Sutter’s Fort Trade Store, Ticket Kiosk and Masonry Repair project via Dreyfuss+Blackford
  •  Click for Full Screen
    Sutter’s Fort Trade Store, Ticket Kiosk and Masonry Repair project via Dreyfuss+Blackford
  •  Click for Full Screen
    Sutter’s Fort Trade Store, Ticket Kiosk and Masonry Repair project via Dreyfuss+Blackford
  •  Click for Full Screen
    Sutter’s Fort Trade Store, Ticket Kiosk and Masonry Repair project via Dreyfuss+Blackford
Client
California State Parks
Location
Sacramento, California
Completion
2015

Dreyfuss + Blackford has a long history working with State Parks in the Sacramento region, supporting and improving landmark facilities in historical settings.

In 2012, we provided design services for the remodel of the Sutter’s Fort Trade Store. The original layout did not function well for large groups of students who regularly come through. We worked with the staff to create a layout for better flow, visibility, and improved display. At the same time we also created a new ticketing kiosk and commercial entry to the fort on the east wall. The existing kiosk was out of character and not complimentary to the historic nature of the fort. Through a design concept utilizing 19th century finish materials and techniques, we introduced 21st century technology in hidden, subtle ways for a cohesive appearance. The resulting new entry is fully in character with the gold rush era portrayed in this historic setting.

In 2015, State Parks again asked us to help with masonry repairs for the entire perimeter around the fort, which was fully funded by a local resident. The updates repaired cracks and mortar in the highly visible outer wall, and application of a breathable paint layer that helps repel moisture, to ensure the wall lasts another 175 years.