Lincoln Plaza CalPERS Headquarters

  •  Click for Full Screen
    Lincoln Plaza CalPERS Headquarters project via Dreyfuss+Blackford
  •  Click for Full Screen
    Lincoln Plaza CalPERS Headquarters project via Dreyfuss+Blackford
  •  Click for Full Screen
    Lincoln Plaza CalPERS Headquarters project via Dreyfuss+Blackford
  •  Click for Full Screen
    Lincoln Plaza CalPERS Headquarters project via Dreyfuss+Blackford
  •  Click for Full Screen
    Lincoln Plaza CalPERS Headquarters project via Dreyfuss+Blackford
  •  Click for Full Screen
    Lincoln Plaza CalPERS Headquarters project via Dreyfuss+Blackford
  •  Click for Full Screen
    Lincoln Plaza CalPERS Headquarters project via Dreyfuss+Blackford
  •  Click for Full Screen
    Lincoln Plaza CalPERS Headquarters project via Dreyfuss+Blackford
  •  Click for Full Screen
    Lincoln Plaza CalPERS Headquarters project via Dreyfuss+Blackford
  •  Click for Full Screen
    Lincoln Plaza CalPERS Headquarters project via Dreyfuss+Blackford
  •  Click for Full Screen
    Lincoln Plaza CalPERS Headquarters project via Dreyfuss+Blackford
  •  Click for Full Screen
    Lincoln Plaza CalPERS Headquarters project via Dreyfuss+Blackford
  •  Click for Full Screen
    Lincoln Plaza CalPERS Headquarters project via Dreyfuss+Blackford
Client
State of California, CalPERS
Location
Sacramento, California
Completion
Original: 1986
Renovations: 1996-current

We were engaged by the Public Employees Retirement System in the 1980’s to create a forward-thinking, 100-year headquarters for the organization. Lincoln Plaza quickly became a Sacramento landmark and displays many advanced features that have come into their own in the 21st Century. There were many firsts – one of the first office buildings to utilized raised computer floors throughout; to utilize an integrated energy management system for lights, shades and conditioning; and to feature a fully landscaped green roof. The timeless and quality design has aged very gracefully and the building remains a viable and much admired headquarters.

Over the intervening years, we have helped CalPERS to renovate nearly all of the building spaces, making good use of the modular systems and flexible open office environment from the original design parti. The raised access floors, modular panel system and carpet tiles all contribute to the ease of reconfiguration, energy and technology updates throughout the complex. In 2009 the building was certified LEED EB Gold by the US Green Building Council. Lincoln Plaza remains the vital heart and home to the largest pension fund in the United States, an elegant and timeless landmark.

Lincoln Plaza was featured in the February 2013 issue of Architectural Review from London, and the AIA Central Valley awarded the project the Regional Recognition Award the same year.